Регіон: | Грузія |
Стиль: | Бренді |
Виробник: | Kakhetian Traditional Winemaking |
Міцність: | 40% |
Об`єм: | 0,5 л |
Витримка: | 3 роки |
Клас: | 3 зірки |
705 грн
Дегустаційні замітки
Бренді красивого солом'яного кольору.
Ніжний та приємний аромат з тонами квітів і ванілі.
Бренді має інтенсивний зігріваючий смак з плодовими тонами.
Бренді послужить чудовим діжестівом, також напій рекомендують подавати до кави.
Цікаві факти
Бренді Старий Кахети - грузинський напій, який виготовляє компанія "Кахетинське традиційне виноробство". Бренд є нащадком коньячного заводу, заснованого Антимозом Чхаидзе у кінці XIX століття. Бренді Старий Кахети робиться з кахетинських виноматериалов на основі винограду сорту ркацители. Напій славиться старовинним способом виробництва і витримкою в спеціальних грузинських дубових бочках "Иберика". Розливають бренді Старий Кахети тільки після дегустації "Радою семи старійшин", що дозволяє забезпечити його високу якість. Колір і смак напою залежать від витримки. Бренді трирічної витримки має солом'яний колір, у бренді четырех-пятилетней витримки бурштиновий колір, а Кахети семирічної витримки вже горіхового кольору. Історія бренді Старий Кахети бере свій початок в XIX столітті. Саме тоді Антимоз Чхаидзе, відомий грузинський винар, заснував в гурії, в поселенні Аскана, свій коньячний завод. Він побудував винні льохи, де спирти витримувалися в дубових бочках, укопаних в землю.Бренді Старий Кахети має зігріваючий смак з виноградними тонами. Напої п'ятирічної і більше витримки мають приємний післясмак. Виноград для Старого Кахети вирощується на виноградниках трьох регіонів республіки : Киндзмараули, Вачнадзиани і Манави. Завдяки сучасному устаткуванню, практично усі процеси - збір винограду, виробництво і розлив бренді модернізовані. Della Toffola - велика італійська компанія - впровадила нові технології на підприємстві. Процес виробництва складається з декількох етапів. Ягоди, зібрані в певний час, давлять пресом, в результаті процесу бродіння отримують вино. Рідину двічі піддають дистиляції в аламбиках - мідних перегінних кубах і потім спирт, отриманий після цього процесу, розливають в місткі бочки, виготовлені з іберійського дуба. Напій витримують досить тривалий термін - від 3 до 7 років. Існують спеціальні працівники, які змішують різні спирти. Після цього отриману суміш настоюють від 4 до 12 місяців і тільки тоді бренді розливають в пляшки. Смакові якості, щільність і насичений аромат бренді - усе це Старий Кахети" придбаває в період витримки. Шанувальники цього напою радять тим, хто хоче відчути різноманіття ароматів і істинний смак кахетинського бренді, звернути увагу на температуру напою. Вона має бути не нижчі і не вищі + 20 градусів. Охолоджений Старий Кахети не встигне розкрити багату палітру смакових відтінків і різноманіття ароматів. Перегрітий бренді помітно змінить первинні якості і смакові особливості напою. Поціновувачі Старого Кахети п'ють його невеликими порціями - по 50 мл Серед закусок і блюд є декілька назв, відповідних до напою і підкреслюючих його смакові якості. Усі необхідні закуски і напої на ваш смак по нічному Києву після 23 ночі доставить Lomka Bar.